Пріоритетним завданням розвитку дорожньої інфраструктури на 2018 рік на Луганщині залишається відновлення зруйнованих у результаті бойових дій автодоріг за маршрутом «Кільце життя», дорога до Станиці Луганської та автошляхи, що з’єднують Луганщину із сусідніми областями. Також заплановано капітальний ремонт мосту через річку Красна, шляхопроводу через залізницю на автомобільній дорозі загального користування державного значення Н-32 Покровськ — Бахмут — Михайлівка та інших об’єктів.

Загалом за підтримки державної субвенції місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2018 рік передбачено видатки у розмірі 352,6 млн грн.
В області триває робота із залучення коштів місцевих бюджетів до фінансування робіт з капітального та поточного ремонту доріг і вулиць комунальної власності на засадах співфінансування. Зокрема, облдержадміністрацією зібрано перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, який буде надіслано на погодження Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Обсяг робіт на 12 автодорогах комунальної власності, передбачений для реалізації цього року, вимагає фінансування у розмірі 83,5 млн грн.
Цими днями дорожники проводять роботи з ліквідації аварійних місць. При ремонтах дорожнього покриття у Старобільському та Новопсковському районах застосовується метод холодного фрезерування, контролюється якість суміші, рівність покриття, спряження ділянок з наявним покриттям. Гарячу асфальтобетонну суміш постачає завод у Старобільську. На черзі відкриття таких виробництв у Кремінній, Білокуракиному та Біловодську. Загалом запуск усіх асфальтобетонних заводів дасть змогу вийти на планові показники поточного аварійного ремонту в 1000—1500 кв. м щоденно.
Першочергове завдання дорожників, яке доводить «Укравтодор», — до 1 травня ліквідувати ямковість на міжнародних трасах, а до 1 червня забезпечити безаварійний проїзд національними та територіальними автошляхами.