Регулярне пасажирське сполучення Дунаєм плановано відновити між Ізмаїлом і Тулчею (Румунія).

Ізмаїльська міськрада в рамках конкурсу Спільної операційної програми транскордонного співробітництва «Румунія-Україна 2014—2020» ухвалила рішення щодо подачі ще чотирьох проектів. Один із них — «CBConnect-Trans — Розвиток інтермодального транскордонного сполучення за маршрутом Ісакча—Орлівка—Ізмаїл—Тулча». Він передбачає поновлення регулярного пасажирського сполучення між Ізмаїлом і румунським містом Тулча, а також створення додаткових умов для проходження товарів і автотранспорту.

Інфраструктурною складовою міста Ізмаїл у даному проекті є будівництво сучасної стоянки маломірних суден (марини) приблизно на 12 місць. Вона буде розміщена на набережній Луки Капікраяна, на морвокзалі. Обсяг інвестицій на стоянку передбачено в розмірі 250 тис. євро, включаючи проектно-кошторисну документацію та експертизу. На цьому етапі завершується розробка ТЕО. Проектом передбачено капремонт під’їзної дороги до морського вокзалу з облаштуванням паркінгу для автотранспорту й закупівлю двох суден для здійснення регулярного пасажирського сполучення.

Крім того, ухвалено рішення про об’єднання двох ідей — за проектами пасажирського транспортного сполучення Ізмаїл—Тулча і поромного сполучення Ісакча—Орлівка для досягнення максимальних результатів. Зокрема, для того, щоб в Ізмаїла було більше шансів у процесі оцінки проектної заявки.

Загальна сума інвестицій (інфраструктурна складова міста Ізмаїл) — приблизно 600 тис. євро. Бюджет усього проекту — майже 2 млн євро. Бюджет Ізмаїльської міської ради — приблизно 700 тис. євро. Співфінансування Ізмаїла в рамках бюджету становить 10%.

Одеса.