Вулицю Батозьку в обласному центрі ремонтують уночі. Хоча ремонт поточний, використовують технологію «великих карт». Що це означає? Батозька бере свій початок від центрального залізничного вокзалу. Не дивно, що тут завжди інтенсивний рух автомобільного транспорту, на одному з відрізків проходять трамвайні і тролейбусний маршрути. Крім того, розташовані муніципальний ринок та низка промислових підприємств.

Ремонт вулиці Батозької у Вінниці виконують уночі.

— Міська влада відповідає не тільки за якість доріг у місті, а й за те, щоб під час ремонту водії відчували менше незручностей, — пояснює міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Та й дорожникам простіше виконувати свою роботу, коли на вулиці менше транспорту. Тому й вирішили працювати вночі.
Незважаючи на те, що ремонт поточний, його здійснюють за технологією «великих карт». Як пояснив міський голова, застосовується схема поліпшення характеристик дорожнього покриття. «Нижній, так званий вирівнюючий шар, стелимо грубозернистим асфальтобетоном, а вже по ньому йде верхнє покриття», — зазначає Сергій Моргунов. Як стверджують ремонтники, така «подушка» підсилить якість верхнього покриття дорожнього полотна і забезпечить його триваліше використання. За їхньою інформацією, протягом ночі на Батозькій укладено п’ять тисяч квадратних метрів нижнього вирівнюючого шару асфальтобетону. За такою само схемою відремонтують решту ділянки вулиці.
У місті також продовжують відновлювати дорожнє покриття на вулиці Київській. Ремонт однієї з головних і найдовших магістралей розпочали торік. Тоді виконали роботи від в’їзду в місто до міської школи № 29. Нині працюють на ділянці від вулиці Зулінського («кіборга», який загинув у донецькому аеропорту) до Гонти. Одночасно на Київській облаштовують тротуари та прокладають велодоріжку.

Віктор СКРИПНИК.
Фото зі сторінки міського голови Вінниці Сергія Моргунова у мережі Фейсбук.