Учора Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч із Секретарем Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія) Томасом Маркертом (на знімку).

Андрій Парубій подякував представнику Венеціанської комісії за увагу, яку приділяє Європейська комісія реформам в Україні, та «надзвичайно високий рівень експертної допомоги». «Для нас важливо, щоб українське законодавство було максимально адаптовано до європейських стандартів», — сказав він.
Глава парламенту поінформував Томаса Маркерта про широке коло реформ, що відбуваються в Україні, та акцентував увагу на основних пріоритетах цієї весни — законопроектах «Про національну безпеку України» та щодо створення Антикорупційного суду України. Також окрему увагу він приділив реформі парламенту.
Андрій Парубій нагадав, що обидва законопроекти ухвалено в першому читанні. Документ готується до другого читання з урахуванням зауважень та висновків експертів Венеціанської комісії, триває широке їх обговорення.
Голова Верховної Ради звернувся до представника Венеціанської комісії із пропозицією взяти участь в обговоренні законопроектів: «Важливо, щоб на заключному етапі ваші експерти дали поради щодо окремих пунктів закону». За його словами, це буде не довготривала робота, а експертна оцінка — «ключову роботу вже проведено, з багатьох питань знайдено порозуміння». «Для нас важливі ваші експертна оцінка і рекомендації», — підкреслив глава парламенту.
Своєю чергою Т. Маркерт зазначив, що співпраця з Україною для Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія) дуже важлива. «Ми свідомі того, скільки уже зроблено, але попереду — величезні завдання», — підкреслив він.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua