Лідер Радикальної партії переконаний: українці повинні пити справжнє молоко, а не штучний замінник, який викликає онкохвороби.

Олег Ляшко хоче, щоб українські діти бачили корову в селі, а не в музеї.

Олег Ляшко вимагає заборонити використання пальмової олії. Політик наголошує: в гонитві за дешевим продуктом недобросовісні підприємці забувають про здоров’я українців.
«Пальмову олію везуть в Україну, бо вона дешева. Але, як кажуть у народі, дешева рибка — вонюча юшка! Пальмова олія у продуктах харчування — це пряма дорога до онкологічних захворювань, а потім — на кладовище», — наголосив О. Ляшко.
Окрім того, заборона використання пальмової олії поверне корову в село, переконаний лідер РПЛ.
«Перше — це порятунок життя і здоров’я українців, друге — збільшення реалізації молока на селі, щоб українські селяни мали дохід, третє — це відновлення поголів’я великої рогатої худоби. Наша політика така: менше поросят у владі — більше корів у селі!», — додав О. Ляшко.
Народний депутат навів приклад Швейцарії, яка відмовилась від членства в Євросоюзі заради порятунку власних фермерів, а сьогодні — це найбагатша країна в світі.
«А в нас скоро корову діти тільки в музеях бачитимуть поряд із динозаврами. Кожен хоче свою дитину на літо до бабусі в село відправити, щоб вона і корову, і козу, і гусей погладила, а не стирала колінця на асфальті. Така ідилія була в моєму дитинстві. У дитинстві сьогоднішніх дітей може бути інша ідилія: хочеш побачити корову, гусочку чи курочку — йди в музей чи в Інтернет і там побачиш українську корову. Я хочу, щоб українські діти бачили живу корову в селі», — зазначив лідер РПЛ.
Крім того, Олег Ляшко пропонує радикально змінити економічну політику держави. Зокрема, торгувати не сировиною, а готовою продукцією.
«Минулого року Україна продала за кордон 42 мільйони тонн зернових. Отримала 3 мільярди доларів. Якби продала не зернові, а готову продукцію, отримала б 13 мільярдів доларів. Це стабільна гривня, стабільні ціни, робочі місця для українців. Тому єдина можливість бути сильними — торгувати не сировиною, а готовою продукцією. А ще запорука зростання економіки — це дешеві кредити для національного бізнесу, вгодована корівка в українському селі і рожевощокі українські діти, які зростають не на пальмовій олії, а на українському молоці», — підсумував Ляшко.

Уляна ДВОРАКОВСЬКА.
Фото надано прес-службою РПЛ.