РІВНЕ:

На базі центральної районної лікарні, що у Радивилові на Рівненщині, відтепер надають гемодіалізну допомогу пацієнтам, які досі змушені були їздити на лікування у Рівне. Це ще одна філія відділення обласної лікарні, під неї реконструювали приміщення. 

Відділення у Радивилові оснащене новою системою водопідготовки, що дає можливість подавати до апаратів воду високої якості. Також у центрі встановили чотири нові сучасні діалізні апарати японського виробництва Surdial X, які дають змогу на високому рівні проводити гемодіаліз, гемодіафільтрацію, гемофільтрацію. Окрім цього, у новоствореному відділенні надаватиметься допомога хворим із важкими отруєннями та гострою нирковою недостатністю.

На Рівненщині гемодіалізної терапії потребують 154 пацієнти. Перше відділення інтенсивної терапії екстракорпоральних методів детоксикації, яке самостійно забезпечувало життєво необхідною терапією пацієнтів області, було відкрито на базі Рівненської обласної клінічної лікарні в 1991 році. У 2009-му створено філію амбулаторного гемодіалізу в місті Сарни — так частково вирішена проблема надання діалізної допомоги мешканцям північних районів Рівненщини.