Вінниця:

«Спробуй Вінницю на смак» — така назва гастрокультурного фестивалю, що триватиме до 22 квітня у Центральному парку культури і відпочинку міста над Південним Бугом. Відвідувачам пропонують незвичні страви, зокрема жаб’ячі лапки, вареники з яблуками, сосиски в тісті з кукурудзяної муки, крабів в еклерах, а також наїдки молекулярної кухні, що дедалі більше смакують гурманам. А ще — широкий вибір вегетаріанських страв. Їх представляють 56 місцевих закладів харчування.

«Торік у нашому місті побувало удвічі більше туристів порівняно з попереднім роком, — каже заступник міського голови Вінниці Віталій Скальський. — Ми зобов’язані працювати над підвищенням рівня комфорту і для гостей, і для містян».

Фестиваль наситили подіями і локаціями не тільки гастрономічного, а й культурного спрямування. Це простір, де дорослі та діти зможуть отримати позитивні враження. Працюють дві музичні сцени, на одній із них виступить гурт з Америки, гостям пропонують взяти участь у співочо-танцювальних батлах, в іграх, квесті, головний приз якого — політ на повітряній кулі над Вінницею.

«У міста має бути свій смак, — наголошує організаторка фестивалю депутат Вінницької міськради Світлана Ярова (на знімку праворуч). — Наша мета — не тільки запропонувати незвичні страви. Створюємо простір, де можна провести весь день із рідними і звідки не хотітиметься йти».

Фото з сайту Вінницької міськради.