У Рубіжному розпочав роботу Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни. Віднині він надаватиме психологічні, лікувально-діагностичні та інші види медичних та соціальних послуг ветеранам, а також іншим категоріям громадян, які постраждали від надзвичайних ситуацій. «До цього дня ми йшли цілий рік. У результаті створили для психологічної і фізичної реабілітації наших ветеранів гарні умови», — зазначив голова Луганської ОДА — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час відкриття закладу.

На знімку: очільник області Юрій Гарбуз спілкується з пацієнткою Центру відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни.

Центр відновлювального лікування та реабілітації заснований на базі Луганського обласного наркологічного диспансеру, на його створення з обласного бюджету виділено 6,4 млн грн. Тут є кабінети функціональної діагностики, психодіагностичного дослідження, психокорекції та психотерапії, кабінети для консультацій суміжних спеціалістів. Стаціонарне відділення розраховане на 30 пацієнтів, які перебувають у семи комфортабельних палатах. Центр також надає послуги членам сімей учасників антитерористичної операції, внутрішньо переміщеним особам, іншим громадянам, які потрапили в кризову життєву ситуацію.
Тим часом стало відомо, що управління пенсійного забезпечення військовослужбовців ГУ Пенсійного фонду України в області продовжує роботу з перерахунку пенсій. На сьогодні загальна кількість переглянутих справ становить понад 8 тисяч, а на обліку перебуває 12 190 пенсіонерів. Нарахування та виплата здійснюється 9165 колишнім військовим, 4797 з яких — особи, які перемістилися з тимчасово окупованих територій або районів проведення АТО.

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото прес-служби Луганської ОДА — облВЦА.