Хокей. Київ. Палац спорту. Чемпіонат світу серед юніорів 
(U-18). Дивізіон 1В. 20 квітня.
Японія — Італія. 3:2 ОТ (1:1, 0:0, 1:1, 1:0). Угорщина — Австрія. 0:4 (0:1, 0:1, 0:2).
Україна — Румунія. 6:0 (2:0, 2:0, 2:0). Шайби закинули: Ланін, Пересунько, Сиротенко, Матейченко, Даниленко, Морозов.
1. Україна — 12 очок; 2. Австрія — 12; 3. Японія — 10; 4. Угорщина — 7; 5. Італія — 4; 6. Румунія — 0.
Символічна збірна чемпіонату: воротар — Егі Сато (Японія); оборонець — Девід Мейєр (Австрія); нападник — Олександр Пересунько (Україна).
До речі, скаутське бюро НХЛ представило фінальний рейтинг гравців перед драфтом, який відбудеться у червні. До того списку потрапив наш форвард Олександр Пересунько, який виступає за команду «Бостон Джуніор Брюїнз» (США). Нинішнього сезону Ліги USPHL Сашко набрав 14 очок у 19 матчах. Скаути розмістили Пересунька під 211-м номером у рейтингу польових гравців, які виступають у Північній Америці.

***

Але повернімося до київських подій — таких радісних для нас. Директор турніру, член ради IIHF француз Люк Тардіф у розмові з кореспондентом «Голосу України» дав високу оцінку організації турніру і висловив захоплення кількістю глядачів на матчах, і не тільки за участю господарів.
— Можу з упевненістю сказати, що на змаганнях такого рівня глядацький інтерес у Києві можна вважати рекордним, — заявив функціонер IIHF...
В останньому турі збірній України треба було виграти в аутсайдера, щоб посісти перше місце. І вона це зробила переконливо!
Величезний хор з п’яти тисяч уболівальників виконанням гімну України вітав свою збірну з виграшем турніру. Наші хокеїсти та їхній наставники Олег Ігнатьєв і Олександр Федоров зробили великий подарунок і цим людям, і всій Україні. За це їм велика подяка.
Після першої, можна сказати, випадкової невдачі від японців (0:1) наші хлопці злагоджено, мов налаштований винятково на звитяги механізм, провели наступні чотири поєдинки. Вони здолали Угорщину (4:3), Австрію (5:3), Італію (3:1) і Румунію (6:0).
Збірна України за підсумками домашнього чемпіонату світу дістала підвищення в класі. Наступного сезону наша команда виступатиме в Дивізіоні 1А.

***

У Каунасі (Литва) триває дорослий чемпіонат світу серед національних збірних у Дивізіоні 1В. Команда України в стартовому матчі перемогла Румунію — 3:0 (1:0, 2:0, 0:0). Шайби закинули: Катрич, Німенко, Буценко.
Естонія — Японія. 1:2 ОТ (1:0, 0:1, 0:0, 0:1). Хорватія — Литва. 0:3 (0:1, 0:2, 0:0).
Учора українці грали з Естонією і поступилися з рахунком 0:2 (0:2, 0:0, 0:0).

Українці — чемпіони світу.

Фото IIHF.
Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.