Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» цими днями відзначає 25-річчя (на знімку).

Чотири останні роки — особливі в історії закладу. З квітня 2014-го ліцей опинився у самому центрі військового протистояння. У серпні його захопили бойовики. Але влада робила все для того, щоб навчальний заклад перемістити на територію, підконтрольну українській владі. Він розташувався у районному центрі Кремінна і почав відновлювати роботу. За два роки ліцей перетворився на сучасний навчально-виховний комплекс з військовим спрямуванням. На це було виділено понад 67 млн грн. Влітку заплановано будівництво стадіону вартістю до 24 млн грн.
На святі з нагоди ювілею були присутні представники Збройних Сил, керівництво району, директори обласних спортивних та навчальних закладів, завітали майбутні абітурієнти та їхні батьки.
«Я пишаюся, що під час війни ми не просто зберегли традиції — ми відродили сам ліцей, дали йому друге життя вже на Кремінщині», — звернувся до присутніх голова ОДА — керівник облВЦА Юрій Гарбуз. Очільник області подарував закладу чотири столи для настільного тенісу та телевізор. А представники колективу отримали нагороди Міноборони.
«Понад дві тисячі наших випускників сьогодні служать у ЗСУ поруч з іншими захисниками з різних областей, — зазначив начальник ліцею-інтернату полковник Валерій Ємбаков. — Вони боронять нашу свободу та не дадуть ворогу навіть глянути у бік нашої держави».

Фото прес-служби Луганської ОДА.