Так називається щорічна акція, яка відбулася на Рівненщині. За цей час лісівники, громадськість, представники влади та школярі посадили 3,5 тисячі гектарів лісів. У Рівненському обласному управлінні лісового та мисливського господарства задоволені результатами цьогорічного заходу, адже, попри погодні примхи цієї весни, спільними зусиллями вдалося зробити більше, ніж планували.

До акції долучився і голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук (на знімку). Разом із вихованцями учнівського лісництва Костянтинівської школи Сарненського лісгоспу заліснювали 70 соток території в урочищі Тріщава молодими соснами, модринами, дубами та ялинами.
Олександр Данильчук, який свого часу закінчив Українську сільськогосподарську академію за спеціальністю «Лісове господарство» та має кваліфікацію «інженер лісового господарства», переконаний, що такі заходи потрібно проводити регулярно, залучаючи якомога більше людей. Щоб кожен, хто тут живе, на власні очі побачив, як росте ліс, наскільки непросто із саджанця заввишки кілька сантиметрів виростити високе здорове дерево. «Я готовий брати участь у таких акціях і надалі та закликаю зробити це кожного жителя нашої області. Бо якщо людина хоча б раз спробує посадити молоду сосну чи дубок, вона ніколи не зрубає доросле дерево просто так. Саме так формується наша екологічна свідомість», — зауважив Олександр Данильчук.
Голова Рівненської обласної ради побував у Костянтинівському лісництві Сарненського лісгоспу, оглянув розсадник, ознайомився із сучасними технологіями вирощування посадкового матеріалу. Відзначив великий асортимент рослин, які сьогодні активно використовують в озелененні територій. І зауважив, що лісництво постійно шукає нові рослини для розведення та експериментує з методами їх вирощування на користь ефективніших. Так, торік фахівці Костянтинівського лісництва висадили ділянку фундука, а цього року вже підшукали місце, де ростиме лохина, плоди якої дорого ціняться у країнах Європи. Партію цих рослин лісівники уже закупили.

Фото автора.