Із робочим візитом Луганщину відвідала делегація Королівства Норвегія. Серед почесних гостей — представники МЗС країни на чолі з заступницею директора Хелен Санд Андресен, Норвезького ресурсного банку демократії та прав людини на чолі з головою Френком Йохансеном. Очільник області Юрій Гарбуз ознайомив присутніх із поточною ситуацією на Луганщині, запросив до розвитку партнерських відносин та залучення інвестицій, а також подякував уряду Королівства Норвегія та неурядовій організації — Норвезькій раді у справах біженців за надану регіону допомогу.
Тема воєнного конфлікту і шляхів виходу з кризи стала домінуючою під час ділового спілкування. «На моє глибоке переконання, — зауважив Юрій Гарбуз, — простих людей по обидва боки лінії розмежування нічого, крім геополітичних чинників і нав’язаних пропагандою упереджень, не розділяє. У нас немає причин для протистояння. Це не громадянська, а російсько-українська війна». Очільник області також привернув увагу до складної демографічної ситуації в регіоні: кількість пенсіонерів (131 тис. осіб) перевищує кількість дітей та студентської молоді (125 тис. осіб), триває міграція людей за межі Луганщини. Це вимагає пошуку шляхів підвищення якості освітніх послуг та створення робочих місць.
На думку Юрія Гарбуза, ексклюзивом для всієї України може стати «Університет Майбутнього» — вищий навчальний заклад нового типу, який пропонується створити на Луганщині. Він запросив партнерів із Норвегії взяти участь у будівництві такого комплексу вищої школи, наповнити його ексклюзивним змістом, надавши своїх науковців для викладацького складу. Юрій Гарбуз також презентував поважним гостям проекти «Луганщина у нас одна» та «Змінимо країну разом!».