У Старобільську відбувся весняний етап обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest-2018». Цей захід крокує містами та районами Луганщини раз на два роки. Нині в ньому взяли участь майстри декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, виконавці, фольклорні, театральні, музичні, хореографічні колективи, ансамблі народної пісні зі Старобільського, Білокуракинського, Попаснянського, Сватівського, Новопськовського, Троїцького районів та Сєверодонецька.
На центральній площі міста відбулося свято «А весна вже скресла, що ти нам принесла», у фойє районного Будинку культури ім. Т. Шевченка розташувалась виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Старобільщини, а в самій залі учасники фестивалю взяли участь у конкурсних програмах з обрядових, родинно-побутових дійств, народної пісні, гумору і танцю, музикування тощо. Протягом дня гості свята мали змогу ознайомитися з різноманітними виробами декоративно-ужиткового мистецтва, скуштувати кулінарні смаколики, послухати народні та сучасні пісні, а сільські клуби тим часом змагалися за звання найгостиннішого куреня.
Далі естафету проведення фестивалю-конкурсу «Байбак-fest-2018» прийматимуть Попаснянський (літній етап), Станично-Луганський (осінній) та Новоайдарський (зимовий) райони.

На знімку: фестиваль дарував добрий настрій.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.