На площі Героїв перед Запорізькою ОДА 24 квітня зібралися майже триста активістів. Учасники мітингу вимагали відставки керівника області Костянтина Бриля, який, на думку присутніх, причетний до систематичних поборів та хабарництва. Серед вимог — ремонт доріг, вирішення проблем у медичній галузі. Ініціатор мітингу — активіст зі скандальною репутацією Віталій Олешко, якого через зрив останньої сесії облради було затримано поліцією.
— Ми об’їхали безліч міст в області, цікавилися думкою місцевих мешканців і чиновників. Ніхто із представників влади не оцінив свою роботу погано. Усі ті податки й гроші, які ми віддаємо в їхні руки, ідуть у нікуди. Чиновники не хочуть чути нас, але всі мирні акції призначені для того, щоб показати пристосуванцям: їх буде вигнано, — заявив Віталій Олешко.
Співорганізатором виступив власник місцевої компанії міжміських перевезень. Більша частина мітингувальників прибула на автобусах цієї фірми. Також серед активістів були прихильники Саакашвілі й представники партії «Рух нових сил».
Голова ОГА вийшов до них разом із очільником запорізької Нацполіції Олегом Золотоношею й начальником обласного СБУ Олександром Хильком.
— Я хочу, щоб сформувалася група з 5—10 осіб, і вони під прицілом камер привселюдно озвучили свої вимоги, — запропонував мітингувальникам чиновник. Але протестувальники від діалогу з владою відмовилися.

Запоріжжя.