Учні плетуть маскувальні засоби для захисників

На знімку: Олена Іванчук і Леонід Цехановський
демонструють маскувальні засоби,
виготовлені учнями Козятинського району.

Фото з сайту Вінницької ОДА.

Проект громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини» під назвою «Не байдуже. Не втомилися» став одним із переможців обласного конкурсу на підтримку Збройних Сил України, який проводить Вінницька ОДА. Його мета — фінансово підтримати активістів, які найбільше допомагають бійцям наближати перемогу на Донбасі.
ГО «Суспільні ініціативи Козятинщини» від початку бойових дій на Донбасі виготовила і передала нашим захисниками 928 маскувальних сіток та 98 захисних костюмів для бійців зразка «Гіллі». Про це повідомив координатор проекту «Не байдуже. Не втомилися» Леонід Цехановський. До роботи залучили всі педагогічні і шкільні колективи міста і району. Активну участь також беруть учні місцевого Вищого професійного училища залізничного транспорту.
— П’ятий рік поспіль волонтерська допомога захисникам країни є пріоритетним напрямом нашої організації, — розповіла її керівник Олена Іванчук. — Реалізували низку проектів: «Оберіг для воїна», «Свій за свого, брат за брата», «Допомагати армії — виховувати патріотів». Передавали захисникам продукти харчування, зібрали кошти на три автомобілі швидкої допомоги, хоч і не нові. Придбали планшети артилеристам для коригування вогню. Найбільше працюємо над виготовленням маскувальних захисних засобів. Одночасно проводимо військово-патріотичні заходи, які дають можливість молодому поколінню відчути безпосередню причетність до захисту своєї країни і наближення перемоги.
За словами керівника департаменту інформаційної політики Вінницької ОДА Світлани Василюк, цьогоріч у бюджеті області передбачено мільйон гривень на підтримку проектів громадських ініціатив, спрямованих на допомогу ЗСУ.

Віктор СКРИПНИК.