Облрада продовжить компенсувати кошти учасникам антитерористичної операції та їхнім дітям, які здобувають освіту на контрактній формі навчання. Рішення про це прийняли більшістю голосів депутати на черговій сесії. Необхідну суму грошей нададуть з облбюджету для оплати навчання у першому і другому семестрах 2017—2018 навчального року. Їх отримають студенти вишів I—IV рівнів акредитації, незалежно від форми власності закладу, а також які здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень «молодший спеціаліст», «бакалавр» чи «магістр». За умови, що заклад розташовано на території області.

У прийнятому рішенні визначено порядок отримання такої компенсації. За словами голови Вінницької облради, для цього треба звернутися до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації чи проживання. Написати заяву з проханням надати компенсацію. Подати документи, що підтверджують факт навчання. До речі, право на таке звернення мають також опікуни чи усиновителі дітей, чиї батьки загинули на Донбасі, захищаючи територіальні цілісність держави. До цієї категорії належать також діти, чиї батьки зникли безвісти у зоні АТО або померли від травм після участі у бойових діях. Зазначається, що такі заяви необхідно подати до 14 серпня нинішнього року.
Таку форму підтримки захисників країни влада Вінниччини надає починаючи з 2016 року. Передбачається, що у нинішньому навчальному році протягом двох названих семестрів виплата становитиме 1,8 мільйона гривень.