За останню добу (станом на ранок 27.04), за даними прес-центру штабу АТО, на донецькому напрямку із заборонених Мінськими угодами 120-міліметрових мінометів, а також з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї окупанти обстріляли захисників Новотроїцького. Також з мінометів калібру 120 та 82 мм та великокаліберних кулеметів агресор вів вогонь по наших опорних пунктах поблизу Лебединського, з 82-міліметрових мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів — у районі Верхньоторецького, Пісків, Красногорівки та шахти «Бутовка».
Водночас із гранатометів російські найманці неодноразово цілили по захисниках Авдіївки, Мар’їнки, Водяного, а також під Кам’янкою.
Неспокійно було і на луганському напрямку. Із 120-міліметрових мінометів, великокаліберних кулеметів та протитанкової рушниці бойовики гатили поблизу Зайцевого. Також із 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь поблизу населеного пункту Золоте.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Окупанти гатять з великого калібру. Працюють ворожі міномети і далекобійна артилерія. Б’ють прицільно, не шкодують боєприпасів. Уночі години три нас кошмарили. Знову почали бити 152-м калібром. У ворога чергова ротація. На це вказує характер обстрілів...»