Представники громадського об’єднання «Щасливі діти» з Ужгорода протягом трьох днів гостювали на Харківщині, де презентували досвід у сфері неформальної освіти та організації масових заходів. А ще для 115 школярів із семи населених пунктів Чугуївського району влаштували «Еко-весну» — екологічні заняття та майстер-класи з декорування торбинок.
Спільно із представниками дружньої організації «Чисто Покровка» організували екологічну естафету, під час якої діти вчилися сортувати сміття та шукали відповіді на питання: що кожен із нас може зробити уже сьогодні для порятунку планети.
На круглому столі з представниками місцевої влади та громадськими активістами всі разом розмірковували над шляхами взаємодії та реалізації суспільно важливих ініціатив та проектів. Крім того, представники ГО «Щасливі діти» провели тренінги-інтенсиви для представників місцевих громадських організацій і активістів на теми: де брати гроші на проектну діяльність ГО та  як залучати фінансування на місцевому рівні. Також училися презентувати проект потенційним благодійникам, вести переговори, листування.
На тренінгу «Теорія і практика організації масових заходів на прикладі форуму-фестивалю «Місто щасливих дітей: шлях від ідеї до реалізації» було презентовано досвід організації у цій сфері. Акцентували увагу на типових помилках і ділилися успішними формулами підготовки івентів.
Під час дитячої програми в рамках акції «Еко-весна» говорили про свідоме використання ресурсів планети, зменшення кількості відходів, важливість сортування сміття та використання екоторбинок замість поліетиленових пакетів. На майстер-класах кожна дитина самостійно задекорувала торбинку акриловими фарбами і отримала її в подарунок. Так про необхідність зменшення використання поліетиленових пакетів дізнаються і члени їхніх родин.
Поїздка відбулася за підтримки Програми національних обмінів за фінансування ЄС та американського Національного фонду підтримки демократії.

Ужгород.