Мистецький рекорд зафіксовано у Вінниці — трирічна Анастасія Барчишена отримала диплом Національного проекту «Книга рекордів України» як наймолодша художниця, яка малює у стилі реалізм.
Відзнаку Настя приймала під час відкриття своєї першої персональної виставки, розгорнутої в галереї «Інтершик». На ній представлено 14 робіт маленької художниці. Дівчинка ніяковіла від несподіваного вияву уваги. Тому більшість часу провела на руках у матусі Анни (на знімку).

Жінка має власну художню студію і всім гостям вернісажу жартома повідомила, що Настя раніше взяла до рук пензлика, ніж ложку. Дитина ходить на заняття разом із мамою, яка й звернула увагу на доньчин талант до написання картин. Пані Анна стверджує, що не допомагає їй, хіба що підказує елементи сюжету. Представлені на огляд картини, більшість з яких — квіти, фрагменти природи, зображення птахів, написані протягом шести місяців.
«У Насті є ще одна особливість, — каже мати дівчинки. — Вона не припиняє роботу доти, доки не доведе її до завершення. Намагалася інколи відволікти — не вдалося. І так щоразу: від початку — до кінця. Вона ніби грається кольорами».
Тітка дівчинки — депутат Вінницької облради Людмила Станіславенко — вітаючи її, припустила, що талант передався у спадок: «У них бабуся гарно малювала, мама так само має прекрасні роботи, не дивно, що і Насті це вдається».
«Це неймовірно! Душа радіє, що у нас є такі таланти», — так відгукнувся про побачені роботи народний художник України Володимир Козюк.

Віктор СКРИПНИК.
Фото надано автором.

Вінницька область.