Ще одна болісна втрата — під Авдіївкою на Донеччині загинув боєць 95-ї десантно-штурмової бригади Олександр Микитюк (на знімку). 8 квітня, на Великдень, йому виповнилося тільки дев’ятнадцять.
 
 
«Тепер йому завжди буде дев’ятнадцять, — йдеться у повідомленні у соцмережі на сторінці фонду «Повернися живим». — Сашко загинув на передовій, захищаючи нас з вами. Дуже боляче, що гинуть молоденькі солдатики, які недовчилися, недолюбили...»
Напередодні Великодніх свят з Олександром зустрічалися його земляки з громадської організації «Волонтери Хмільника». Про це «Голосу України» розповів член виконкому Хмільницької міськради Станіслав Найчук: «Ми возили допомогу на Донбас. У 95-й служать майже 20 наших земляків. Сашко виділявся серед них тим, що гарно співав під гітару, писав вірші. Тоді ж він попросив передати у його рідну школу прапор з автографами побратимів. Ми виконали прохання. Хто ж знав, що та зустріч буде остання. 30 квітня його не стало».
Чи не найдовше із Сашком спілкувався під час згаданої поїздки волонтер Микола Михальнюк. «Сашко справив враження доброї, чуйної людини, — згадує Микола. — Мав поетичну натуру. Після загибелі я знайшов в Інтернеті на його сторінці пісню. Сашко співав її під гітару. Адресував мамі. Слухав і витирав сльози: «Мамо, я повернуся живим, а якщо загину, поцілуй мене у холодні уста, бо твій син став Героєм».
Олександр Микитюк був із села Білий Рукав Хмільницького району. 2 травня представники ГО «Волонтери Хмільника» зустрічалися з головою райдержадміністрації Євгеном Буткевичем. Як розповів Микола Михальнюк, обговорювали питання прощальних заходів. На той час тіло хлопця ще було в Авдіївці на експертизі. За словами співрозмовника, без свого захисника залишилися мати і сестра. Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, побратимам відважного Героя країни.
Того ж дня важке поранення дістав ще один боєць 95-ї бригади Петро Колодій. Він родом з Хмільника. «Волонтери Хмільника», які оприлюднили інформацію, повідомляють, що десантник перебуває у шпиталі і зичать йому швидкого одужання.
 
Віктор СКРИПНИК.
Фото з мережі Інтернет.