Відвідування комунальних закладів культури у Новій Каховці стало платним. Муніципальна влада другого за значенням міста Херсонщини узгодила впровадження квитків на вхід до місцевих історичного музею та картинної галереї. 
Щоправда, коштуватиме таке розширення кругозору недорого. Приміром, відвідування музею історії Нової Каховки стане у одну гривню для школярів і у дві гривні для дорослих. Для порівняння: це майже половина вартості проїзду у тутешніх маршрутках. З огляду на те, що музей відвідують 50—70 гостей на місяць (не рахуючи колективних екскурсій), багато грошей нововведення не принесе. Але й малесенький фінансовий «струмочок» зайвим не буде, впевнено стверджує директор музею Віктор Васильєв.
«Коштів із міського бюджету, які нам виділяють, вистачає тільки на «комуналку» та мінімальну зарплату для чотирьох працівників. А платню за квитки можна буде витрачати принаймні на побутову хімію та інші матеріали для прибирання приміщень. Адже їх нам бюджет не оплачує, як і придбання нових експонатів — задовольняємося тим, що нам дарують земляки», — каже Віктор Васильєв.
Музей історії Нової Каховки заснований ще 1995 року. Городяни мало його відвідують, оскільки на оновлення експозиції немає коштів, а ту, що є, вони вже давно бачили.