Велелюдну й барвисту «Гуцульську паску» вже втретє провели в останню неділю квітня у Білині в рамках святкування Дня села.

У сільському будинку культури розгорнули експозицію з великою кількістю святково прикрашених і наповнених традиційними продуктами Великодніх кошиків, гарних рум’яних, пухких з віночками і різними візерунками пасок. Традиційний Великодній хліб виготовили жителі Білина та інших населених пунктів Рахівського району. Представили і вироби декоративно-ужиткового мистецтва (вишивку нитками, бісером, стрічками, різьблення по дереву, гончарство).

Розпочалися врочистості з традиційної святкової ходи (на знімку). За участі духовенства провели церемонію відкриття. Жителів Білина привітали керівники району, голови багатьох сіл і селищ Рахівщини. Підтримав проведення свята і народний депутат України Василь Петьовка, повідомляє його прес-служба. Від імені народного обранця білинців відзначили за внесок у розвиток села. Не залишилися без нагород також учасники бойових дій в зоні АТО. Набори спортивного інвентарю та різноманітні іграшки отримали місцеві школа і дитячий садок.

Розважали присутніх колективи та учасники художньої самодіяльності села, району, запрошені гурти «Будьмо», містер «Х».

Усі присутні на святі мали змогу переглянути виставку, безоплатно покуштувати страви гуцульської кухні та насолоджуватися концертною програмою.

До проведення цього дивовижної краси, по-гуцульськи щедрого й щирого свята долучилися разом з Василем Петьовкою і влада Рахівського району та приватні підприємці Білина.

Закарпатська область.

Фото прес-служби Василя Петьовки.