Днями народний депутат Юрій Тимошенко спілкувався з виборцями Городенківського району (виборчий округ № 88). Прийшли з особистими та колективними зверненнями. Мешканка села Колінки Марія Лихач працювала дояркою, але про це немає відповідного запису в її трудовій книжці. За порадою парламентарія жінка має звернутися до суду разом із кількома свідками для підтвердження своєї правоти.

На знімку: народний депутат Юрій Тимошенко (ліворуч)
та директор Городенківської гімназії Микола Олексин
обговорюють будівництво нового приміщення.

Більшість звернень стосувалася поліпшення соціальної інфраструктури: перекриття даху в Михальчівській та Кунисівській школах, ремонту клубу в Городниці, облаштування нового відділення екстреної допомоги в районній лікарні.
Загалом депутатських звернень зібралося не на один мільйон гривень. Визначили загальний і пріоритетний списки. До останнього віднесено будівництво нового приміщення Городенківської гімназії. Її директор Микола Олексин наводить аргументи: гімназисти тісняться в старому корпусі, а заклад за рейтингом є третім в області та 25-м серед понад 10 тисяч країни.
Серед пріоритетних завдань — і розвиток дорожньої інфраструктури. Городенківський район має потужний туристичний потенціал, адже 11 сіл входить до Дністровського ландшафтного парку. Торік за сприяння обранця прокладено добротний асфальт до придністровського села Хмелева. Тепер є плани ще на шість доріг.
Разом з іншими парламентаріями, зокрема Анатолієм Матвієнком та Михайлом Довбенком, Юрій Тимошенко долучився до вироблення стратегії розвитку Дністровського каньйону.
«Кошти на виборчий округ отримати від Кабміну не так просто, — підсумовує Юрій Тимошенко. — 88-й округ — це майже 130 громад. Усі потребують капіталовкладень. Разом із громадськими помічниками шукаємо села, заклади, де найбільша біда. Як член Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, зацікавлений у тому, щоб виділені кошти використовувалися за призначенням та ефективно».

Людмила СТРАЖНИК.
Фото автора.

Івано-Франківська область.