Під егідою обласного центру народної творчості його влаштовували вже 38-й рік (!) поспіль. Яскраве дійство, як і завжди, присвятили Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Пройти вулицею Соборності перед очима кількох тисяч глядачів і авторитетного журі з усієї області приїхали 28 колективів.

Оплесками і схвальними вигуками глядачі підтримували всіх. Особливо палко — ті колективи, у складі яких були зовсім юні «духовики» -діти. Як, скажімо, вже знаний оркестр «Гусарики» із малої батьківщини видатного українського композитора Миколи Лисенка — села Гриньки Глобинського району. А попереду колективу Рашівського сільського будинку культури, що в Гадяцькому районі, крокував чи не наймолодший учасник цьогорічного марш-параду — п’ятирічний флейтист Дмитрик Клименко...

Та все ж найбільше овацій глядачів, як і раніше, дісталося їхнім загальним улюбленцям — народному дівочому духовому оркестру «Роксолана» Кременчуцького педагогічного коледжу імені А. Макаренка. Цей унікальний творчий «квітник» виплекав його незмінний керівник Віктор Квітка. Дівчата об’їздили вже півсвіту — від Південної Кореї до Франції та Італії. Та хоча б де виступали, завжди перетворюють свої імпрези на музичні вистави. Тож саме «Роксолані» організатори марш-параду довірили завершити вже після нагородження переможців і призерів на Театральній площі це яскраве дійство. Попри спеку і неймовірну втому музикантів і глядачів, вони подарували останнім воістину феєричний «десерт».

До речі, володарів нагород за перші-треті місця журі визначало окремо не лише серед аматорів і професіоналів. Номінували також сільські будинки культури, навчальні заклади, музичні школи, районні будинки культури... Тож переможцями і призерами стали майже всі. Зрештою, переможених на цьому святі духової музики точно не було.

Полтава.