Найпотужніший інвестиційний проект планує реалізувати на Вінниччині глобальна світова компанія Head — 80 мільйонів євро передбачено витратити на будівництво нового заводу спортивного обладнання. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті адміністрації Президента України Петра Порошенка.
Глава держави провів зустріч з виконавчим директором компанії Head Йоганом Еліашем — колишнім спеціальним представником Прем’єр-міністра Великої Британії. Гість повідомив про уже прийняте рішення компанії побудувати нове, найбільше виробництво саме в Україні. Свій вибір компанія зробила після ретельного аналізу інвестиційного клімату у низці інших країн, зокрема, Китаї.
Head International Holding GmbH — австрійська компанія, що спеціалізується на виробництві спортобладнання для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання. Будівництво заплановано у три етапи. Протягом 2019—2020 років стануть до ладу виробничі потужності з виробництва продукції для зимових видів спорту (лижі, лижні черевики та кріплення для лиж). На початковому етапі створять 300 нових робочих місць. Після розширення виробничих потужностей на заводі працюватиме тисяча робітників й інженерно-технічного персоналу.
Це вже друга світова компанія, що інвестує у виробництво на Вінниччині. Лідер у виробництві холодильного обладнання UBC GROUP, що має офіси у 25 країнах, зокрема, і в США, спорудив перший виробничий корпус нового заводу на околиці обласного центру. Нині завершується монтаж технологічного обладнання, одночасно триває набір робітників і технічного персоналу.