Уже понад дві сотні безробітних з Миколаївської області відкрили власні «електронні кабінети» на сайті Державної служби зайнятості. Про це розповів директор обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько. За його словами, «електронний кабінет» дає можливість шукачам роботи здійснювати підбір вакансій, подавати резюме, проходити тестування.
«Щоб отримати можливість переглядати особисті дані про заплановані та фактичні відвідування центру зайнятості, записатися на семінари, тренінги, ярмарки вакансій, презентації роботодавців, консультації та інші заходи, що проводяться в центрах зайнятості, а також отримати інформацію щодо нарахувань та виплат допомоги по безробіттю необхідно зареєструвати свій логін і пароль у центрі зайнятості. Наші фахівці також допомагають створювати такі «електроні кабінети» та вчать користуватися ними тих безробітних, хто цього потребує», — зазначив директор ОЦЗ. Дмитро Оборонько також пояснив, що сервіс «електронний кабінет» певним чином синхронізується з конкретною карткою безробітного в Єдиній інформаційно-аналітичній системі служби зайнятості, таким чином клієнт служби може бачити інформацію стосовно себе.
Безробітні, які вже створили та користуються «електронними кабінетами», відзначають актуальність та зручність даного сервісу, адже це забезпечує прозорість та надає можливість більш швидко отримувати необхідну інформацію і послуги.