За ініціативи народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Миколи Кучера в селах Тростянецького, Теплицького, Гайсинського та Бершадського районів на Вінниччині триває соціальна програма з безплатного медичного обстеження мешканців регіону. Сімейний лікар і кардіолог проводять обстеження серцево-судинної системи та діагностику зору. Крім того, літні громадяни, учасники АТО та інші пільгові категорії, яким за результатами обстеження потрібні окуляри, отримують їх безплатно.
Програма стартувала в Гайсинському районі. Далі лікарі побувають у всіх районах 17-го виборчого округу. «Здоров’я — це найцінніше, що є, тому й намагаюся робити все можливе, щоб люди змогли отримувати якісні медичні послуги в нових приміщеннях лікарень та на новому сучасному обладнанні», — зазначив М. Кучер.
У 2017 році за бюджетні кошти для Гайсинського району закуплено 13 комп’ютерів, принтери та іншу оргтехніку. У всіх амбулаторіях є Інтернет, закуплено програмне забезпечення, лікарі готують електронну базу пацієнтів. За рахунок додатково виділених коштів придбано майже 7500 доз туберкуліну, купили новий бінокулярний мікроскоп, придбано вісім санітарних автомобілів, 40 велосипедів для працівників ФАПів, пральні машини в усі амбулаторії, 15 холодильників, електрокардіографи, хірургічні набори, мікроскопи та інше медичне обладнання.
Крім того, за сприяння Миколи Кучера проведено ремонт Бершадської лікарні: відремонтовано дитяче та інфекційне відділення, реконструйовано харчоблок і теплотраси, закуплено сучасне обладнання. Також вдалося ввести в експлуатацію поліклініку в Теплику, яка 25 років була довгобудом. Частково відремонтовано відділення Гайсинської районної лікарні та дитячої поліклініки. Цьогоріч там заплановано ремонт дитячого та неврологічного відділень, а також заміну вікон у поліклініці.

Вл. інф.