За добу (станом на ранок 10.05) бойовики понад 70 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу ООС, на всій лінії зіткнення тривали інтенсивні бойові дії. В районі Авдіївки, Пісків та Широкиного окупанти 20 разів гатили з артилерії та мінометів, 53 рази — зі стрілецької зброї, гранатометів та озброєння БМП. Також бойовики вночі обстріляли КПП «Майорське» — вогонь вели з боку окупованої Горлівки.
Найзапекліші бої точаться на Світлодарській дузі. Противник активізувався і вже кілька разів намагався витіснити наших військових з позицій. І дедалі частіше ворог цілиться по житлових будинках. Мешканці Зайцевого потерпають від таких обстрілів щодня.
«Наші військові вели інтенсивні бойові дії в районі Авдіївської промзони, населеного пункту Піски, давали адекватну відповідь та знищували вогневі засоби противника. Один наш захисник загинув у бою в районі населеного пункту Кримське. Трьох захисників Авдіївки та двох захисників Волновахи поранено. За даними розвідки, тільки на авдіївському напрямку противник втратив 5 осіб загиблими, ще 7 поранено. З метою провокацій напередодні 
9 Травня противник також обстріляв з важкої артилерії населений пункт Лоскутівка, розташований далеко від лінії зіткнення, і продовжив обстріл Зайцевого, де було поранено жінку 1943 року народження, яка працювала в той час на городі. В обох населених пунктах зруйновано житлові будинки», — зазначили в штабі ООС.
Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Світлодарської дуги): «Орки обстрілюють нас цілодобово вже кілька днів поспіль. Вночі гатили з гаубиць калібру 122 мм. Коректують вогонь безпілотниками. Вони літають на великих швидкостях і висотах. Тому збити їх досить важко. Від самого ранку працює міномет 120-го калібру, кілька десятків мін було випущено по нас сьогодні. Про стрілецьку зброю, кулемети, гранатомети не йдеться. Ця зброя у нашому секторі працює постійно. Однак і ми відповідаємо гідно».