У Могилів-Подільському прикордонному загоні Держприкордонслужби України (ДПС) урочисто відкрито лікувальний заклад для надання невідкладної та стаціонарної медичної допомоги вартовим південного рубежу держави.
Розташований він на території загону, має 15 стаціонарних ліжок і обладнаний за сучасними стандартами. Роботи провели за кошти обласної та могилів-подільської районної і міської влади, Південного регіонального управління ДПС, Національного банку України, а також депутата Вінницької облради, підприємця Геннадія Вацака.
Перерізати стрічку при вході в лікувальний заклад доручили голові Вінницької ОДА Валерію Коровію та начальнику Південного регіонального управління ДПС генерал-лейтенанту Сергію Косіку. Учасники заходу виконали ще одну почесну місію — заклали камінь під будівництво каплиці на території загону.
«Ми повинні будувати не тільки дороги, навчальні та медзаклади, а й нові храми, звертатися до Всевишнього, аби кожен українець відчував причетність до долі свого народу і країни», — наголосив очільник краю Валерій Коровій. Керівник області вручив почесні грамоти кращим військовослужбовцям та працівникам загону. Відзнаки ДПС отримали депутат облради Геннадій Вацак, голова Могилів-Подільської РДА Олег Китасюк та вартові рубежу країни. До меморіалу пам’яті прикордонників, які загинули на Донбасі у протистоянні з російсько-терористичними військами, лягли свіжі квіти. Загиблих вшанували хвилиною мовчання.
Нагадаємо, під охороною вартових загону перебуває ділянка кордону з Республікою Молдова та невизнаною Придністровською республікою загальною протяжністю понад 200 кілометрів.

Вінницька область.