На ранковій урочистій лінійці 8 травня 15 учнів черкаської загальноосвітньої школи № 8 несподівано знепритомніли. Доки приїхали медпрацівники швидкої допомоги, ще майже півсотні школярів та двоє учителів відчули себе зле. Їм важко було дихати, посилилося серцебиття, підскочив тиск.
Одразу 11 дітей госпіталізували до реанімаційного відділення лікарні, понад 40 — до загального. Другого дня після інтенсивної терапії та покращення самопочуття пацієнтів з реанімації перевели до стаціонару.
З перших хвилин драматичної події у школі працювали експерти ДСНС. Було взято проби аналізів повітря, ґрунту, води. Однак жодних шкідливих речовин дослідження не виявили. Рятувальники припускають, що з хуліганською метою на подвір’ї навчального закладу було локально розпилено невідому отруйну речовину, що швидко випарувалася.
Нині на лікуванні перебувають 53 учні та четверо учителів восьмої школи. Стан їхнього здоров’я медики оцінюють як задовільний. Навчання у школі тимчасово припинено до з’ясування причин отруєння дітей.
Аби перевірити роботу черкаських служб ДСНС та медичних установ, 9 травня в обласному центрі перебували Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Черкаси.