Детальний план території площею понад три гектари для сміттєвого полігона під Остром погодили члени Чернігівської обласної архітектурно-містобудівної ради. Новий полігон розраховано на 15 років, а старий планують закрити без переробки накопичених відходів.

На засіданні ради начальник управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Дмитрюк зазначив, що такий шлях — створення нових полігонів — проблеми зі сміттям не розв’язує, адже його треба переробляти. Проте керівництво державних екологічних структур області не виявляє жодної зацікавленості у припиненні засмічування території області. Остерська ОТГ також не показала креативного підходу до проблеми відходів, хоча, наприклад, у Гончарівській та Менській ОТГ уже почали їх сортувати і частину здавати на вторинну сировину.
Обласна архітектурно-містобудівна рада також рекомендувала затвердити плани з розширення території ТЕЦ під Корюківкою для будівництва складів, з реконструкції цеху для збагачення кварцового піску в Олешні Ріпкинського району та з реконструкції елеватора в Носівці.