Україна планує укласти з Міжнародним валютним фондом (МВФ) нову програму розширеного фінансування після завершення поточної. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк. «Думаю, буде ще одна програма. І вже дехто каже, що зараз потрібно починати її структурувати», — заявив він в інтерв’ю одному із видань. При цьому, за словами міністра, уряд поки що не починатиме роботу над новою програмою, оскільки ще потрібно виконати чинну, і вже потім думати про умови наступної.

Наша країна з 2015 року реалізує з МВФ 4-річну програму розширеного фінансування (EFF), в рамках якої розраховує отримати майже 17 млрд доларів. 2015-го за цією програмою Київ отримав два транші — 5 млрд доларів у березні та 1,7 млрд доларів — у серпні. У вересні 2016 року Фонд виділив 1 млрд доларів. У НБУ розраховують, що в 2018 році Україна зможе залучити ще 3,5 млрд доларів від МВФ. 

У Фонді наполягають, що для продовження співробітництва Україна має ухвалити закон про приватизацію (що вже зроблено), створити антикорупційний суд, урегулювати питання із цінами на газ і провести земельну реформу.

Транші Фонду протягом цього й наступного років критично важливі для України тому, що на цей період припадають пікові виплати по зовнішньому боргу.