Наймасштабніше за розмірами образотворче уславлення материнства під Полтавою здійснив художник із Дніпра Валерій Колор. Над відповідними тематичними муралами (на знімку), тобто малюнками на зовнішніх торцевих стінах сусідніх дев’ятиповерхівок-новобудов у приміському селі Розсошенці, він працював разом із двома помічниками зі своєї творчої команди представників стріт-арту.

Фото автора.

Материнську тему художник обрав не випадково. У розмові з журналістами пан Валерій нагадав про те, що йдеться про новий мікрорайон, у якому поселяються переважно молоді сім’ї. Тож мам із дитячими візочками на вулиці Перспективній, де вгніздилися будинки з муралами, та сусідніх можна побачити завжди. А між цими багатоповерхівками вже завершують будівництво сучасного дитячого садочка на 140 місць.

Попри надсучасність зображувальних засобів, на цих малюнках неможливо не помітити відлуння одвічного, власне, біблейського сюжету мадонни з немовлям.

Працювати на такій висоті (малюнки займають увесь простір стін від другого-третього поверхів до дев’ятого) у рухомих підйомниках, які розхитує вітер, було непросто. Та Валерій Колор каже, що для нього і його помічників це вже звична справа. Найголовніше в ній те, що вона подобається людям.

Полтава.