У Рівному хочуть завершити довгобуд по вулиці Князя Володимира, де буде пожежне депо і сучасний Центр управління в надзвичайних ситуаціях, квартири для рятувальників.

Зліва направо: міський голова Рівного Володимир Хомко, голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко і начальник ГУ ДСНС у Рівненській області Сергій Крук радяться, як завершити довгобуд.

Фото Тетяни ПАНАСЮК.

— Будівництво пожежного депо з гаражами на шість пожежних автомобілів розпочалось у 1991 році і триває донині. За 27 років на депо виділялися незначні суми, за які перекрили дах будівлі та встановили металопластикові вікна, — розповів начальник ГУ ДСНС у Рівненській області, генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук. — Потрібно завершувати довгобуд. Перший поверх відведемо під пожежну частину, а на другому розмістимо сучасний Центр управління в надзвичайних ситуаціях Рівненської області, що дасть можливість ще більш ефективно взаємодіяти та координувати діяльність усіх служб цивільного захисту області. А на верхніх поверхах буде 44 квартири для рятувальників.

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, який разом із головою Рівненської обласної ради Олександром Данильчуком та міським головою Рівного Володимиром Хомком оглянули довгобуд, розповів, що проект матиме щонайменше три джерела фінансування: з державного, обласного та міського бюджетів.