Бокс. Нью-Йорк (США). Медісон-Сквер-Гарден. Український король рингу, чемпіон світу WBO у другій напівлегкій вазі (до 59 кг) Василь Ломаченко (11-1, 9 КО) здобув чергову яскраву перемогу нокаутом, ефектно зламавши опір дуже сильного і підступного суперника Горге Лінареса (44-4, 27 КО) з Венесуели.
Наш боксер відібрав у Лінареса титул чемпіона WBA в легкій вазі (до 61,2 кг). До речі, Василеві вручили пояс, спеціально виготовлений для цього поєдинку.

Точним ударом у печінку наш чемпіон звалив венесуельця на настил рингу в десятому раунді — нокаут (на знімку)! І в попередніх трихвилинках (окрім шостої) володів ініціативою, мав певну перевагу. Хоча добре вишколений і досвідчений суперник намагався огризатися. Але часто хапав за руки нашого боксера, діяв брудно — бив нижче пояса. За що в п’ятому раунді отримав попередження.
А в шостому раунді Ломаченко вперше в професіональній кар’єрі побував у нокдауні. Але миттєво підвівся і продовжив свою справу впевнено й переконливо.
— Прикро, звичайно, що побував у нокдауні, це свідчить про помилки, про те, що я не до кінця виконав те завдання, яке переді мною поставив батько, — поділився після бою наш чемпіон. — Була головна помилка: йшов вліво і звідти пропустив. Але нічого, це досвід, практика. Як то кажуть, не вмієш учитися на чужих помилках — доведеться на своїх. Добре, що я встав, зібрався і довів справу до кінця...
Звичайно, позитивно на переможця впливало те, що поряд був батько і тренер за сумісництвом. Анатолій Миколайович заспокоював сина і налаштовував його належним чином. Василь трохи збавив темп, відновився і блискуче виконав переможний план.
Отже, Ломаченко встановив рекорд: став першим в історії боксером, якому вдалося стати чемпіоном світу в трьох різних вагових категоріях, витративши на це лише 12 поєдинків. До цього український боєць ставав тріумфатором у першій і другій напівлегкій вазі.
У Медісон-Сквер-Гарден були присутні 10 429 глядачів, серед яких — славні українські чемпіони Олександр Усик і Володимир Кличко.
Боб Арум, промоутер Ломаченка, після бою заявив, що наступний поєдинок Василь проведе 25 серпня в Лос-Анджелесі в рамках легкої ваги. Американець також зазначив, що перевага в габаритах Лінареса зіграла помітну роль у цій зустрічі.

Фото Twitter Top Rank.