Перший на Вінниччині реабілітаційний центр для учасників бойових дій на Донбасі та їхніх родин створили у місті-курорті Хмільник. 
У двоповерховій будівлі обладнали кімнати для відновлення фізичного та психічного здоров’я тих, хто зі зброєю в руках захищав незалежність країни. Тут є кабінети лікувально-фізичної культури, тренувальний та фітнес-зал, масажний кабінет, місця для роботи психологів, а також побутові приміщення.
За словами міського голови Хмільника Сергія Редчика, ініціатива  створення центру належить Спілці учасників АТО. Питання про необхідність такого закладу порушив перед владою керівник організації Валентин Ковальський. Загалом на створення центру витратили понад 1,8 мільйона гривень. Левову частку — 1,2 мільйона гривень — отримали як субвенцію з держбюджету за підтримки народного депутата України Петра Юрчишина, 500 тисяч гривень надала міськрада, решту — місцеві підприємці.
Основні роботи виконала підрядна організація ТОВ «Теплоенергетична компанія». Допомагали учасники бойових дій. Як пояснив Валентин Ковальський, центр розміщено в історичній будівлі. Її врятували від занепаду. Гордістю є тренувальна зала, обладнана новенькими тренажерами. На них займатимуться також діти, які відвідують заняття у клубах вільної боротьби та дзюдо. Особливістю установи стане створення в ній так званої школи виживання.
Після офіційного відкриття центру тут поки що налічується тільки два штатні працівники — директор і тренер. Психологи консультують на громадських засадах. У разі необхідності планують запрошувати до співпраці фахівців з місцевих санаторіїв.