Під час Х Всеукраїнського фестивалю національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки», який тривав у Тернополі 12—13 травня, на одній локації зібралися 350 депутатів різних рівнів.

«Цей рекорд цікавий тим, що така кількість обранців перебували одночасно на визначеній території та у вишиваних строях, — розповіла керівник проекту «Національний реєстр рекордів України» Лана Вєтрова. — Також вперше вони були не організаторами, не партнерами, а саме учасниками флешмобу. Мені надзвичайно приємно, що це відбувається на Тернопільщині. Адже тут, мабуть, найбільше різноманіття вишиваного цвіту».

Для участі в акції до обласного центру прибули представники місцевого самоврядування із сіл, селищ і районних центрів, а також депутати, які представляють Тернопільщину у Верховній Раді. Подякував усім, хто долучився до фестивалю та встановлення чергового рекорду, голова обласної ради Віктор Овчарук. «Вишиванка — це символ культури народу, це спосіб самовираження, етнічної приналежності, символ роду, краси та творчого розвитку», — зазначив Віктор Овчарук.

Організатор фестивалю — благодійний фонд «Тернопільська обласна організація «Цвіт вишиванки».

Фото Надії МИКОЛАЙЧУК.