На своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат Верховної Ради України Дмитро Білоцерковець закликає столичну владу відремонтувати будинок Ігоря Сікорського в Києві. Проте, щоб цей проект реалізувати, самого бажання та намірів недостатньо, оскільки будівля поки що місту не належить.

«Місто повинно урятувати цю унікальну пам’ятку культурної спадщини не тільки столиці, а й усієї країни. На цьому місці після реставрації має з’явитися музей Сікорського. Всесвітньо відома корпорація «Sikorsky aircraft», яку в 1923 році заснував сам киянин, безсумнівно, також підключиться до реалізації такого проекту», написав на своїй сторінці у Фейсбуці депутат.
Щоправда, для його реалізації необхідно вирішити низку питань. Нині будівля перебуває на балансі Міністерства оборони. Отже, військове відомство повинне підтвердити свою готовність передати його на баланс міста. Також Кабінет Міністрів має прийняти відповідну постанову про передачу об’єкта місту. У свою чергу, як повідомляє Дмитро Білоцерковець, Київрада вже ухвалила рішення, де дала згоду на прийняття будівлі на баланс столиці.
Поки що унікальна будівля на вулиці Ярославів Вал — будинок Ігоря Сікорського, у саду якого в 1909 році легендарний киянин створив першу експериментальну модель гелікоптера, перебуває в жалюгідному стані. Хоча могла б стати привабливим об’єктом для туристів і приносити користь не тільки місту, а й країні. А ще, навіть відкинувши комерційну складову, відновлення будинку Сікорського послужило б патріотичному вихованню й просто було б предметом гордості для наших співвітчизників. Якщо ж не ужити заходів уже найближчим часом, будинок може просто зруйнуватися.