На Полтавщині завершився перший конкурс на створення кращого родинного дерева серед дошкільнят і дітей молодшого шкільного віку. Своєрідним підсумком цього творчого змагання, що тривало під девізом «Нашому роду нема переводу», стала виставка наданих на нього робіт в обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді. Вона засвідчила: 111 юних дослідників із 19 районів краю попрацювали справді творчо й відповідально.
Свої родинні дерева дітлахи плекали за розповідями батьків, дідусів, бабусь і прабабусь, найчастіше — з їхньою допомогою. Та саме таке спілкування з найріднішими і найближчими людьми закладало підґрунтя нерозривної сув’язі поколінь. І водночас породжувало зацікавлення «копати» углиб віків, коли подорослішаєш...
Виготовлені дитячими руками родинні дерева стали оригінальними зразками живопису, графіки, аплікації. Все те доповнювалося світлинами близьких і далеких родичів, короткими розповідями про кожного з них та історію роду. Авторитетне журі оцінювало і наполегливість у дослідженнях, і рівень художнього втілення задуму. Переможців визначали у двох вікових категоріях — від 4 до 6 і від 7 до 11 років.

Полтавська область.