Футбол. Чемпіонати світу — видатна подія. Але щоразу найбільше уваги прикуто до збірної Бразилії, котра п’ять разів вигравала титул. Але були і провали у цього славного ансамблю. І далеко ходити не треба: бразильці провалили попередній турнір, який, до речі, відбувся у них на батьківщині 2014 року. Понад те, чарівники м’яча були принижені майбутнім чемпіоном — Німеччиною — у півфіналі з рахунком 1:7. А потім і в матчі за «бронзу» програли Нідерландам — 0:3.
Але то, як кажуть, уже історія. Тепер Бразилія будує нові, сподіваємось, грандіозні плани. А наш неабиякий інтерес до цієї збірної ще й тому, що в її складі значаться два футболісти, котрі виступають у чемпіонаті України. А ще троє раніше проходили вишкіл у нашому турнірі. І він таки посприяв їхньому зростанню.
Отож тренер пентакампіонів Тіте вже оголосив остаточну заявку з 23 футболістів, які поїдуть на чемпіонат світу-2018, повідомляє Twitter CBF.
До заявки потрапили двоє футболістів донецького «Шахтаря» — Тайсон і Фред. Також у списку значаться троє екс-«гірників» — Вілліан, Фернандіньо і Дуглас Коста.
Воротарі — Аліссон («Рома», Італія), Едерсон («Манчестер Сіті», Англія), Кассіо («Корінтіанс»); оборонці — Тіаго Сілва, Маркіньос (обидва — ПСЖ, Франція), Жоао Міранда («Інтер», Італія), Марсело («Реал», Іспанія, Мадрид), Данило («Манчестер Сіті»), Педро Жеромель («Греміо»), Філіпе Луїс («Атлетіко», Іспанія), Фагнер («Корінтіанс»); півоборонці — Фред («Шахтар», Україна), Фернандіньо («Манчестер Сіті»), Каземіро («Реал»), Ренато Аугусто («Бейцзін Гоань», Китай), Пауліньо, Філіппе Коутіньо («Барселона», Іспанія); нападники — Неймар (ПСЖ, Франція), Габріел Жезус («Манчестер Сіті»), Роберто Фірміно («Ліверпуль», Англія), Дуглас Коста («Ювентус», Італія), Тайсон («Шахтар»).
Як відомо, на груповому етапі Бразилія зіграє проти Сербії, Швейцарії та Коста-Рики. 

Фото cbf.com.br
Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.