В обласному центрі завершується монтаж обладнання і технологічних ліній першого корпусу нового заводу з виробництва холодильного обладнання.

На знімку: робітники завершують монтаж технологічних ліній на новому заводі.

Фото зі сторінки Ігоря Гуменного у мережі Фейсбук.

— Виробничий план на червень зверстано, — зазначив керівник компанії, що інвестувала кошти у будівництво, Ігор Гуменний. — У червні отримаємо першу продукцію. Це холодильне обладнання для напоїв і морозива.
Підприємець оглянув нове виробництво, площа якого, за його словами, становить майже 20 тисяч квадратних метрів. Наголосив, що фахівці після навчання повертаються до Вінниці — хто з Харкова, а хто з Італії, де стажувалися на аналогічних виробництвах. До речі, саме італійські інженери здійснюють керівництво і контроль за виконанням робіт з монтажу і налагодження обладнання.
Перший корпус збудували протягом року. Роботи починали, як кажуть будівельники, з нуля. Десятого червня 2017-го на території індустріального парку на околиці Вінниці заклали капсулу і три бетонні блоки під майбутній завод. Загалом будівництво відбуватиметься у три етапи. Завершити його планують у 2020 році. Інвестиції становитимуть понад 10 мільйонів євро. Триває набір інженерно-технічних працівників і робітників. На новому підприємстві створять приблизно 1,5 тисячі робочих місць. Вироблену у Вінниці продукцію реалізовуватимуть у нашій державі, а також у країнах Європи. Компанія має свої представництва у 25 країнах.

Віктор СКРИПНИК.