Учора Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив «Інформаційний ярмарок-2018», розгорнутий у кулуарах третього поверху парламенту.

Заступник керівника апарату Микола Шевчук, 
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, 
перший заступник керівника апарату — 
керуючий справами Петро Боднар.

«Проведення інформаційних ярмарків стало традиційним для українського парламенту. Така подія є ознакою сучасного етапу розвитку Верховної Ради України — відкритості парламенту. Реалізовуючи різноманітні ініціативи та реформуючись, Верховна Рада запроваджує багато традиційних та інноваційних атрибутів відкритості та залучення громадян», — зазначив А. Парубій. Він нагадав, що у Верховній Раді розвивається програма екскурсій, запроваджуються новітні інструменти електронного парламенту (петиції, громадське коментування законопроектів, електронний порядок денний комітетів та погоджувальної ради депутатських фракцій). Глава парламенту висловив вдячність Місії USAID і Програмі РАДА за багаторічну плідну співпрацю і всебічну підтримку в розробці цих інструментів та їх впровадженні. «Мені надзвичайно приємно зазначити, що саме Програма РАДА сьогодні дотримується принципу «нічого у Верховній Раді без Верховної Ради», що має на меті послідовну інституалізацію цих інновацій. Я дякую керівництву апарату Верховної Ради України, Інформаційному управлінню, іншим службам, директору програми USAID РАДА Ігорю Когуту, усім друзям та партнерам, що забезпечили проведення «Інформаційного ярмарку-2018» на високому організаційному рівні», — наголосив А. Парубій.
За словами Голови Верховної Ради, український парламент пережив багато потрясінь та викликів, але завжди, у найскладніших обставинах, залишався форпостом незалежності та суверенітету України, інституцією, яка проводила країну через кризи в її найважчі часи. «Радянська Верховна Рада ставала справді українським парламентом, набуваючи необхідних для цього найвищого державного інституту функцій», — підкреслив він та відзначив «неоціненну, серйозну роль програм, які протягом чверть століття підтримувалися урядом США». «Значною мірою завдяки цим програмам ми отримали досвід розвинених демократій, інновації та нові традиції. Саме такою гарною тради-
цією і став Інформаційний ярмарок, який ми проводимо вже десятий раз», — зазначив А. Парубій та висловив сподівання, що «ця співпраця з року в рік робитиме український парламент сильнішим, а українську владу більш ефективною». Глава парламенту наголосив, що «для подальшого покращення комунікації парламенту з громадянами готується пересувний інформаційний комплекс, який буде поширювати інформацію про Верховну Раду в регіонах нашої країни задля зростання довіри до вищого представницького органу держави». «Ми сподіваємося, що Програма РАДА отримає своє продовження і ми також реалізуємо важливий освітній проект для школярів старших класів, які зможуть моделювати роботу парламенту і виховувати активних і обізнаних громадян-виборців», — сказав він.
Голова Верховної Ради побажав учасникам ювілейного «Інформаційного ярмарку-2018» плідного обміну інформацією та знаннями: «Дякую за ще один вагомий та яскравий захід задля розвитку українського парламентаризму. Вже багато років у дні Інформаційного ярмарку народні депутати України, помічники-консультанти, працівники апарату приходять сюди, спілкуються, знайомляться із представленою продукцією й отримують велику кількість експертних та аналітичних матеріалів, на високому професійному рівні підготовлених проектами технічної допомоги та українськими неурядовими аналітичними центрами».

Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua