У Хохенфельсі (ФРН) на військовому полігоні Центру з підтримки боєготовності 7-ї армії США завершилися багатонаціональні військові навчання Combined Resolve X. Український зведений підрозділ, до якого входять рота десантників із 79-ї окремої десантно-штурмової бригади та танковий взвод із 14-ї окремої механізованої бригади, під час активної фази здійснював багатокілометрові марші, атакував сили противника з ходу, організовував засідки для ворожих конвоїв, вів танкові бої, обороняв стратегічні висоти та населені пункти, а також провів рейд у тил противника. Керівництво навчань дало високу оцінку військовослужбовцям ЗС України.

На знімку: після навчань в українських воїнів прекрасний настрій.

Фото Ukrainian Military Pages.

— Ми були дуже вражені обома українськими підрозділами — танковим взводом та ротою 79-ї бригади. Вони були неймовірні. Ми побачили іншу тактику та підходи, відмінні від того, як воює армія США. Ми побачили чимало позитивного в їхніх діях. Це була чудова робота. Я думаю, що вони не знають, як сказати «ні» або як не виконати завдання. Хоч би яку місію ми їм давали — вони виконували. Вони були фантастичні. Чудові партнери на цих навчаннях, — розповів по завершенні навчань командир батальйону OPFOR підполковник Міхаель Кондон.

— Наприкінці навчань українські танкісти вразили всіх своєю здатністю швидко вийти з укриття, зробити декілька влучних пострілів і знову відійти назад, — наголосив начальник штабу бата-
льйону OPFOR майор Едвард Кларк.

Головна мета Combained Resolve — це розвиток співпраці та взаємосумісності між членами Альянсу і партнерами. Військовослужбовці різних країн мають змогу не просто обмінятися досвідом в ході спільних тренувань, а й розвинути справжнє армійське братерство.

Зараз українські танкісти вже переїхали на полігон неподалік міста Графенвір, де на початку червня відбудуться танкові змагання «Сильна Європа-2018».