Працівники Кременчуцького автозаводу передали своїм замовникам автомобільний кран КС-55729, який став найпотужнішим у лінійці такої спецтехніки КрАЗу. При цьому надбудову до повнопривідного шасі «КрАЗ-63221» змонтували фахівці компанії «Автокрани України».

Згадане серійне шасі великоваговика автомобілебудівники обладнали новинкою — камерою заднього виду. Вона істотно розширює «кругозір» водія. Поліпшена оглядовість набуває особливого значення, оскільки кранова надбудова має тридцятиметрову стрілу вантажопідйомністю 32 тонни, яка повертається на 360 градусів. Цей автокран призначений для виконання завантажувально-розвантажувальних та будівельно-монтажних робіт у населених пунктах і на віддалених від них об’єктах.
Попит на таку техніку зростає. За інформацією прес-служби ПрАТ «АвтоКрАЗ», наприкінці минулого року й на початку нинішнього підприємство відвантажило виробничим підрозділам «Укргазвидобування» десять автокранів вантажопідйомністю 25 тонн. Водночас після того як виробники спецавтомобіля наростили йому «м’язи» до 32 тонн, у їхньому портфелі замовлень на цей рік з’явився 40-тонний автокран. Спецтехніку такої потужності вони ще не випускали.