Популяризація чистих джерел енергії шляхом пісні, танцю, екзотичного шоу — новий напрям у творчості відомої української співачки, переможниці пісенного конкурсу «Євробачення-2004» Руслани Лижичко.

У Лісабоні Руслану Лижичко радо зустрічали юні артисти суботньої школи «Оберіг».

Фото надано автором.

Про це виконавиця повідомила у столиці Португалії під час виступу на головній площі Лісабона Praca do Comercio в заключний день «Євробачення-2018». Разом зі своєю групою вона виступила з екзотичним шоу Wild energy («Дика енергія»). Енергія справді була неймовірна! Співачка демонструвала карпатську манеру співу і танцю, грала на трембіті й барабанах. Виконала нову пісню «Angel», якою зарядила глядача силою вітру, сонця і води. Як повідомила артистка, мета її нового шоу — закликати світ переходити на альтернативні джерела енергії.

Уперше про свою нову ідею Руслана повідомила під час зустрічі з українською громадою, організованою Посольством України в Португалії у монастирському комплексі. Це відбулося під час прийому з нагоди «Євробачення-2018». Але тоді програму не показувала — звучали «Дикі танці», інші популярні пісні, серед яких домінували народні твори. «Дику енергію» українка вихлюпнула на вже згаданій сцені на головній площі Лісабона. 

Дуже символічно, що саме в Португалії співачка дебютувала з новою програмою. Вона була в захваті від того, коли ми розповіли їй, наскільки ефективно у цій країні використовують альтернативні види енергії. Наприклад, у березні нинішнього року країна повністю забезпечила попит країни на електрику за рахунок води, вітру й сонця. Попередній рекорд тут зафіксували в лютому 2014-го. Тоді виробництво електроенергії з відновлювальних джерел становило 99,2 відсотка.

Європейці вже почули заклик українки. Чи не найбільше слід агітувати за альтернативну енергетику в нашій країні. Українці теж побачать нове шоу «Дика енергія».

Лісабон.