За добу (станом на ранок 16.05) російсько-окупаційні війська 45 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу Операції об’єднаних сил, окупанти знову, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, обстріляли з мінометів 82-го калібру населений пункт Новгородське. На Луганщині найбільш напруженою була ситуація в районі Троїцького та Новозванівки.
На донецькому напрямку активні оборонні дії підрозділи вели поблизу населених пунктів Травневе, Зайцеве, Залізне, Верхньоторецьке, Піски.
«Один із підрозділів, що обороняється в районі Мар’їнки, здійснив рішучий рейд у тил противника. Було захоплено три ворожих міномети, з яких по наших позиціях постійно вів вогонь ворог. Зброю привезли на наші позиції. За даними розвідки, втрати противника становили двоє загиблими та троє пораненими. Адекватну відповідь також ворог отримав на маріупольському напрямку поблизу населених пунктів Талаківка та Широкине. Під час бойових дій один наш захисник загинув, ще двох було поранено та оперативно евакуйовано до шпиталю», — йдеться в повідомленні штабу.
Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Обстріли не вщухають. Орки активізувалися, до них прибуло підсилення: декілька вантажних машин та БМП. Вночі гатили з важкого озброєння, стрілецької зброї. Зранку був обстріл з міномета 82-го калібру і СПГ. Також великокаліберний кулемет працював. Зараз відносно спокійно. Але ситуація постійно змінюється. Вже через три хвилини може початися артобстріл. Тому постійно напоготові. Усі хлопці живі й здорові».