Голова Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї ОБСЄ Артур Герасимов провів зустріч із Президентом Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі Георгієм Церетелі. У зустрічі також узяли участь Спеціальний представник ПА ОБСЄ, Керівник Офісу ПА ОБСЄ у Відні, Посол Андреас Нотелле та Голова адміністративного офісу ПА ОБСЄ зі спостереження за виборами Ірина Сабашук.

Сторони відзначили наявний високий рівень міжпарламентського співробітництва та наголосили на необхідності його поглиблення, зокрема, між делегаціями національних парламентів у ПА ОБСЄ.

Окрему увагу було приділено питанню протидії російській агресії на Донбасі, необхідності повного відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, а також актуальній ситуації на території окупованого Криму. Українська сторона зазначила, що надає велике значення ефективній підтримці зусиль з боку ОБСЄ, зокрема в рамках діяльності Спеціальної місії ОБСЄ зі спостереження в Україні, та наголосила на тому, що, незважаючи на протидію учасників ОБСЄ, Росія і надалі продовжує свою агресію проти України, чим грубо порушує міжнародні зобов’язання і основні принципи, на яких заснована ОБСЄ.

Голова Постійної делегації Верховної Ради України в ПА ОБСЄ Артур Герасимов поінформував членів делегації Асамблеї про плани роботи української делегації під час наступної сесії ПА ОБСЄ, що відбудеться 6—11 липня в Берліні (ФРН).

Члени делегації Асамблеї повідомили, що 11—13 травня вони відвідали Харків і Краматорськ, побували в населених пунктах на лінії фронту, провели переговори з представниками Донецької ОДА. Під час зустрічі було наголошено на необхідності цілодобового контролю СММ ОБСЄ з метою збереження режиму тиші. Також на зустрічі обговорили ситуацію, що склалася в області із внутрішньо переміщеними особами, та шляхи подальшої співпраці між ОБСЄ та Донецькою ОДА.

Президент ПА ОБСЄ Г. Церетелі подякував А. Герасимову та керівництву Донецької ОДА за організацію візиту на схід України, а також за можливість побачити ситуацію на власні очі. «Увесь світ і така організація, як ПА ОБСЄ, зацікавлені в збереженні миру, суверенітету і територіальної цілісності України», — наголосив він.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.