За інформацією Держстату, економічне зростання у першому кварталі цього року становило 3,1 відсотка. «Це досить оптимістичний показник, але недостатній, бо ми маємо зростати більш як на 5 відсотків. Україна може зростати більше, а це означає, що й люди зможуть мати більше робочих місць та більші зарплати», — сказав, коментуючи ці показники під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів, прем’єр Володимир Гройсман. На його думку, запорукою динамічнішого зростання мають стати інвестиції, які, відповідно, прийдуть тільки тоді, коли інвестори матимуть довіру до країни. «Ми працюємо над створенням сприятливого інвестиційного клімату, тож нині в Україні будується понад 50 нових виробництв», — повідомив глава уряду та підкреслив, що ці нові виробництва потребуватимуть кваліфікованих кадрів, які виберуть ці підприємства за умови зростання заробітної плати. «Середня зарплата в країні уже дорівнює майже 8 тисячам гривень, але ми вважаємо, що до кінця року вона має становити щонайменше 10 тисяч гривень», — підкреслив В. Гройсман.

Також прем’єр наголосив на важливості створення Антикорупційного суду, оскільки це стане не просто потужним антикорупційним кроком, але й важливим сигналом для суспільства та для міжнародної спільноти, включно з інвесторами. Закликавши народних депутатів максимально швидко розглянути законопроект про створення Антикорупційного суду в другому читанні, В. Гройсман висловив переконання, що наступного тижня парламент має всі шанси ухвалити цей документ в цілому.

Під час презентації відкритого електронного реєстру боржників з виплати зарплати працівникам, міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що до нього увійшли підприємства як державної, так і корпоративної форм власності. 

За його словами, з початку 2018 року органами юстиції вже стягнуто майже 170 мільйонів гривень боргів з виплати заробітної плати на користь майже 13 тисяч працівників. 

«Проблеми підприємств не можуть бути перекладені на плечі робітників, тож вимоги до роботодавців, які не платять робітникам, будуть жорсткі», — запевнив В. Гройсман.