Футбол. Ліга Європи. Фінал. 16 травня.

«Олімпік» (Франція, Марсель) — «Атлетіко» (Іспанія, Мадрид). 0:3. Голи: Грізманн, 21, 49, Габі, 89.

«Олімпік»: Манданда, Сарр, Рамі, Густаво, Амаві, Замбо-Ангуісса, Сансон, Тован, Пайє (Лопес, 32), Окампос (Нжіє, 55), Жермен (Мітроглу, 74). Тренер — Руді Гарсія.

«Атлетіко»: Облак, Врсалько (Гуанфран, 46), Гіменес, Годін, Лукас, Корреа (Томас, 88), Габі, Ньїгас, Коке, Грізманн (Торрес, 90), Коста. Тренер — Дієго Сімеоне.

Рефері — Бьорн Кейперс (Нідерланди).

Ліон (Франція). «Стад де Люмьєр». 55 768 глядачів. 18 градусів.

«Атлетіко» здобув незаперечну звитягу і втретє виграв Лігу Європи (2010, 2012, 2018).

Слід сказати, що «Олімпік» розпочав зустріч активніше. І мав нагоду забити вже на 4-й хвилині. Пайє у швидкій контратаці вивів Жермена сам на сам із Облаком, а форвард з близької відстані не влучив у ворота. Невдовзі марсельці створили ще один небезпечний момент, коли Рамі мало не поцілив у дальній кут воріт ударом з лінії карного майданчика.

А футболісти «Атлетіко» тривалий час налагоджували командні дії, при цьому припускалися великої кількості браку при передачах. Однак саме мадридці відкрили рахунок у середині першого тайму. Замбо-Ангуісса втратив м’яч після передачі свого воротаря, а Габі перехопив і віддав м’яча на Грізманна, котрий діяв технічно і влучно.

Завдання «Олімпіка» ще більше ускладнилося, коли Пайє дістав травму і, ковтаючи сльози, залишив поле.

Після перерви «Атлетіко» відзначився вдруге. Коротка комбінація Коке — Грізманн завершилась елегантним ударом француза, який перекинув м’яч над Мандандою. Після цього марсельці вже не зуміли оговтатися та повністю віддали ініціативу супернику.

З омріяним і заслуженим призом герой фіналу — нападник «Атлетіко» і збірної Франції Антуан Грізманн.

Фото uefa.com

Підопічні аргентинця Дієго Сімеоне, котрий через дискваліфікацію не сидів на лаві запасних, повністю контролювали перебіг матчу і навіть близько не підпускали французів до власного карного майданчика. Наприкінці зустрічі «Атлетіко», котрий грав з особливим натхненням, забив третій м’яч. Габі, перебуваючи на правому краю карного майданчика «олімпійців», ефектно пробив під дальню стійку.

Тепер — черга Києва, котрий 24 і 26 травня прийматиме фінали жіночої і чоловічої Ліги чемпіонів.