Третій форум інвестицій та експорту зібрав під Черніговом майже двісті учасників, серед яких були представники Литви, Китаю, Білорусі, у тому числі Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол. Голова Гомельського облвиконкому Володимир Дворник анонсував зустріч Президентів Олександра Лукашенка та Петра Порошенка на аналогічному форумі в Гомелі, що відбудеться восени.

Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч серед переваг області для вкладення інвестицій назвав унікальне логістичне розташування краю, міжнародні кордони з 5 пунктами пропуску, сотні кілометрів автошляхів та залізничного сполучення. Область посідає перші місця в Україні за темпами приросту прямих іноземних інвестицій, зростанням експорту та показниками децентралізації. Тут працюють 156 підприємств з іноземними інвестиціями з 39 країн. Серед найуспішніших Валерій Куліч назвав виробництво апаратів для дистиляції, фільтрації та очищення сої фірми «ТАН», сучасний хлібозавод «Ризький хліб», комплекс з виробництва обладнання для виробництва ПЕТ-тари.
«Ми позиціонуємо себе як регіон, що поєднує промисловий хай-тек і розвинений аграрний сектор, — зазначив на форумі Валерій Куліч. — Адже кожне шосте підприємство з понад 250 — інноваційно-активне. А в сільське господарство спрямовується майже половина всіх капіталовкладень».